2019教師專業發展學術研討會

  • 研討會緣起與目的:本校「教師專業發展研究所」、「師資培育中心」、「教育科學研究中心」與「法政學院」等單位希望經由教師專業發展學術研討會的舉辦,廣泛邀請教育領域的學者專家與研究生、現職教師、師資生以及實習生參加,探討當前教師專業發展的問題。在研討會中期望與會者從師資培育、教育基礎理論、行政與政策、課程與教學,以及輔導與諮商等面向,分享學者專家與教育夥伴之觀點,並且尋求解決問題的辦法,以培養優秀的學校教師,強化教師專業發展知能,進而提高學校教育之成效。值得一提的是,本校與泰國孔敬大學為姐妹校,兩校在教育研究上一直保持密切的合作,此次研討會特別邀請泰國孔敬大學教育學院之師長與研究生一起參與此學術盛會,希冀能從不同的教育觀點,以多元化之視角審視相關教育議題,以深化兩校教育學術交流之合作關係。
  • 主辦單位:國立中興大學教師專業發展研究所、師資培育中心、教育科學研究中心、法政學院。 

The1st Jonit Faculty Conference on Professional Development for Educators Conference Agenda
October 2 ,2019

開幕式 Opening Speech

 

 
13:00-13:10
(10 mins)
Moderator: Prof. Jin-Fu Wu (Director of Graduate Institute of Professional Development for Educators)

 

分享演講一 Sharing Speech I

 

13:10-13:20
(10 mins)
Presenter: Fang-Chi Chiu  Sing-ing Tu
Topic: Expanding Professional Horizons: Trainee Teachers' Learning Journey
 
13:20-13:30
(10 mins)
Presenter: Prof. Hui-Chuan Pai(Professor of Graduate Institute of Professional Development for Educators)

 

分享演講二 Sharing Speech Ⅱ

 

13:30-13:40
(10 mins)
Presenter: Hsiao-Wen, Lin 
Topic: Practice Teacher is not only "PRACTICE"
13:40-13:50
(10 mins)
Tea/Coffee Break

 

論文發表 1-- Paper Presentation I

 

13:50-14:00
(10 mins)
Presenter: Hui-Chi Lee
Topic: A Study on Motivations of Adults Attend Higher Recurrent Education: Taking the Department of Applied English of a National University of Science and Technology as an Example
 
14:00-14:10
(10 mins)
Presenter: Veeradej Maneenop
Topic: Factor Affecting to Innovative School under the Office of the Basic Education Mission in Thailand
 
14:10-14:20
(10 mins)
Presenter: Lung-Zhen Zhang
Topic: A Preliminary Analysis of Global Competence in Taiwan’s Senior High School English Textbooks
 
14:20-14:30
(10 mins)
Presenter: Sudarat Kaewsombut 
Topic: Components of Collaboration of Education Management for Private School Administration
 
14:30-14:40
(10 mins)
Presenter:  Qiong-Fen Zeng
Topic: Study on the Emotional Awareness and Transformation of Mothers Caring for Young Children Full-Time
 
14:40-14:50
(10 mins)
Presenter: Vichuda Chokphukhiao
Topic: Factor Analysis of the Performance Effectiveness of the Special Education Teachers
 
14:50-15:00
(10 mins)
Tea/Coffee Break  
15:00-15:10
(10 mins)
Presenter: Sittipong Somdetch 
Topic: Strategies for Private School Branding in Roi-Kean-Sara-Sin Group
 
15:10-15:20
(10 mins)
Presenter:  Nonthachai Pimpison
Topic: A Structural Equation Model of Collaborative Leadership Affecting the Innovative Organization in Schools under the Office of Secondary Educational Service Area 21
 
15:20-15:30
(10 mins)
            Presenter: Rueangdet Phuboran
Topic: A Structural Equation Modeling of Sustainable Leadership Affecting the Professional Learning Community in Schools under the Office of Secondary Educational Service Area 24
 
15:30-15:40
(10 mins)
Presenter:  Kanete Suwannarong
Topic: Personal Learning Community that Affectong the Excellence of Private Schools, Khon Kaen
 

 

海報論文發表 Poster Presentation

 

15:30-16:30
(60 mins)
Poster Presentation
16:30-17:00
(30 mins)
Issuing Certificate and Group Photo
End of Conference
TOP